ARRÒS MELÓS DE POP AMB CEBA I SOBRASSADA

Cap. 181

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 gr. ceba blanca
1,5 kg pop
150 gr. polpa de tomàtiga natural
2 alls
2 fulles de llorer
1 pebre de cirereta petit
100 gr. sobrassada de porc negre
600 ml. brou de peix
200 gr. arròs pobler (Bomba)
Oli d’oliva verge extra
Sal

Per a la picada:
Unes branques de julivert 1 all
5 o 6 brins de safrà
150 ml. brou de la cocció del pop

ELABORACIÓ

Congelar el pop durant unes 24 o 48 hores. Descongelar i retirar les vísceres del cap i la boca. Rentar sota un raig d’aigua, netejant a consciència tots els tentacles. En una olla amb abundant aigua calenta, submergir el pop uns 30 segons i retirar. Una vegada que l’ai-gua torni a bullir, fer la mateixa operació 2 vegades més i bullir a poc foc uns 30- 45 minuts fins que s’estovi. Apagar el foc i mante-nir el pop dins l’aigua.
En una greixonera, daurar a foc mig els alls filetejats i afegir la ceba tallada en mitja juliana juntament amb el llorer i un tros de pebre de cirereta, fins que la ceba comenci a daurar. Afegir la sobrassada esmollada i sofregir fins que es desfaci del tot. Amb ajuda d’un ratllador, obtenir la polpa de tomàtiga i afegir a la preparació. Ofegar a foc mitjà uns 5 minuts. Mentrestant, retirar el pop de l’aigua i tallar en trossos de la mida d’una ametlla. Reservar.

Afegir l’arròs a la greixonera i sofregir un parell de minuts. Afegir el pop i regar amb el brou ben calent. Coure a poc foc uns 8 minuts, remenant constantment. Simultàniament preparar la picada introduint unes fulles de julivert, l’all, el safrà i el brou de la cocció del pop en un tassó mesurador. Triturar amb ajuda d’un túrmix, fins a obtenir una fina picada i afegir l’arròs. Coure uns minuts més fins que l’arròs estigui gairebé cuit del tot. Si fos necessari, afegir una mica més de brou de la cocció del pop, ja que aquesta preparació no ha de quedar ni molt seca ni excessivament brouosa.

FINAL I PRESENTACIÓ

Una vegada transcorregut el temps de cocció, retirar la greixonera del foc, tapar i reposar uns 5 minuts
Servir ben calent.