Assassinat+de+Xue+Sandra%2C+consens+per+30+anys+de+pres%C3%B3

Assassinat de Xue Sandra, consens per 30 anys de presó

Ha començat el judici amb tribunal del jurat contra l’home que va matar la seva exparella, Xue Sandra Saura, fa tres anys a Alcúdia – juny de 2016-. Va banyar-la amb benzina i va prendre foc sobre el seu cos dins l’habitació on, a més de la víctima, hi havia el fill de tots dos, de 22 mesos. Finalment, hi ha un pacte de conformitat entre acusació i defensa de l’autor del crim que des del principi ha reconegut els fets i que veu rebaixada en nou anys la petició de pena inicial de la fiscalia. Això és perquè s’ha retirat l’acusació del delicte d’assassinat en grau de temptativa contra el fill de la parella. Queda substituit pel d’incendi amb risc per a les persones.

Confessió i peticions de pena

“Vaig començar a beure i a consumir droga i pastilles”, ha dit l’acusat durant l’interrogatori del judici per justificar la seva acció per gelosia després que Xue Sandra li hagués dit que no volia continuar la relació amb ell. “Només tenia pensat deixar-la marcada”, ha conclós.

La fiscalia demana per ell 30 anys de presó, 20 per assassinat amb traïdoria amb l’agreujant de parentiu, 10 per causar un incendi que va posar en risc la vida del seu propi fill i 8 mesos per lesions en l’àmbit familiar. Es reconeix l’atenuant de confessió. A més del ministeri fiscal, estan personats en aquesta causa els pares de la víctima, com acusació particular i el Govern de les Illes Balears com a popular. També han sotscrit el pacte de conformitat.