ATL%C3%80NTIDA+MALLORCA+FILM+FEST%3A+Programaci%C3%B3+completa+de+l%E2%80%9911a+edici%C3%B3

EPRTVIB informa

ATLÀNTIDA MALLORCA FILM FEST: Programació completa de l’11a edició

Per sisè any consecutiu, IB3 serà mitjà oficial del festival i hi participa amb cinc coproduccions i una producció associada

Agustí Villaronga, Laurent Garnier, Slavoj Zizek, Gabriel Range, C. Tangana i el col·lectiu Little Spain són alguns dels noms propis que visitaran l’illa aquesta edició

Durant set dies, entre el 26 de juliol i l’1 d’agost, la ciutat balear es convertirà en la seu física del festival de cinema, música i conferències.

Entre les presències internacionals que visitaran l’AMFF destaquen dos gegants del cinema britànic: Judi Dench i Stephen Frears, que rebran el Masters of Cinema en col·laboració amb Mallorca Film Commission. El 31 de juliol, Stephen Frears i Judie Dench impartiran una master class als cinemes Rívoli.

El mitjà de comunicació públic de les Illes Balears tornarà a ser, per sisè any consecutiu, mitjà oficial del festival i donarà màxima cobertura a les produccions i a les activitats que tenguin lloc en aquesta edició.

Enguany IB3 hi participa amb cinc coproduccions i una producció associada. La producció associada d’IB3 amb La Perifèrica i Testamento i que estrenarà el festival és la recentment guardonada amb sis premis del Festival de Cinema de Màlaga, El ventre del mar del director mallorquí Agustí Villaronga.

Per segon any consecutiu una coproducció d’IB3 s’estrena a la gala d’inauguració, com ja va passar l’any passat amb Destrucció Creativa d’una Ciutat, coproducció d’IB3 dirigida pel guanyador del Goya, Carles Bover.

Per altra banda, IB3 també hi participa amb dos documentals coproduïts per IB3 i Mosaic i ambdós treballs de Miguel Eek: La primera dona, que arriba a l’AMFF després de passar pel prestigiós International Documentary Film Festival Amsterdam, i Pròximament, últims dies, carta d’amor al cinema, i als cinèfils, que parteix de l’odissea del grup de treballadors de l’emblemàtic Cinema Ciutat de la capital balear.

L’altra coproducció d’IB3 que també s’inclou al programa és el film d’Antonina Obrador Quest que ha estat seleccionat al Mallorca Talents Lab pel desenvolupament de projectes de llargmetratge cinematogràfic.

En clau de curtmetratge al festival es veuran dues coproduccions d’IB3 i Singular Produccions: Sergi & Irina, dirigit per Àlex Tejedor i Miquel Verd i  Annie, del director Miki Durán i protagonitzat per l’actriu Aina Jagla.

Inauguració i cloenda de l’Atlàntida Mallorca Film Fest

L’Atlàntida Mallorca Film Fest obre la seva programació el dia 26 de juliol amb El ventre de la mar, d’Agustí Villaronga, la pel·lícula guardonada amb sis Bisnagues en la recent edició del Festival de Màlaga. En El ventre de la mar el veterà cineasta mallorquí adapta un capítol d’Oceà Mar, d’Alessandro Baricco. I fa dialogar passat i present a partir de la peripècia de dos supervivents del naufragi real de la fragata Alliance en 1816, en una trama amb evidents paral·lelismes amb la situació dels refugiats i les crisis migratòries dels nostres dies.

Una pel·lícula amb un segle de vida tancarà el certamen: rodada a Palma i Bunyola, la producció francesa El jefe político (1925) va viure una odissea que inclou la seva desaparició durant dècades, fins que va arribar a les mans d’un col·leccionista canari, primer, i, després, a les de dues institucions que s’han encarregat de la seva restauració: Filmoteca Espanyola i l’Arxiu del Sota i de la Imatge de Mallorca. Ara, l’Atlàntida Mallorca Film Fest estrena mundialment aquesta joia del cinema mut, signada per André Hugon, i que guarda sorprenents paral·lelismes amb la nostra realitat, en una trama esquitxada per la grip espanyola i la corrupció política.

Tota la programació del festival

Amb l’objectiu d’acostar les propostes de l’AMFF al públic balear, totes les activitats desenvolupades en espais exteriors seran gratuïtes. Totes les entrades hauran de ser reservades a través de la web del festival: www.atlantidafilmfest.com/cat.