X

Augmenten els centres concertats a la Península per fer PCR als residents que retornen a les Illes

Passa de 67 laboratoris concertats a la Península que va publicar el passat divendres a 192

16/12/2020

Augmenten els centres concertats a la Península per fer PCR als residents que retornen a les Illes


Consulta aquí el llistat de laboratoris concertats per fer PCR

El Govern ha ampliat el nombre de centres concertats a la Península per a la realització de proves diagnòstiques mitjançant PCR o TMA (test lleugerament més barat i bastant més ràpid) per a la detecció de la covid-19 destinada als residents de les Illes Balears que retornen a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera a partir del 20 de desembre. Passa de 67 laboratoris concertats que va publicar el passat divendres a 192 a la Península. A més, també inclou 18 centres a les Canàries, un a Ceuta i un altre a Melilla. Un total de 212.

Andalusia: 34 centres, Aragó: 9, Astúries: 5, Comunitat de Madrid: 18; Comunitat Valenciana: 20; Cantàbria: 3; Castella i Lleó: 20; Castella-la Manxa: 21; Catalunya: 16; Extremadura: 10; Galícia: 15; La Rioja: 4; Múrcia: 4; Navarra: 3 i País Basc: 10.


Queixes de Consubal per la manca d’informació del Govern sobre les proves PCR

Recordar que s’ha de demanar cita prèvia per fer una prova PCR o TMA: si heu de viatjar un dimarts, necessitareu fer-vos la prova el dissabte per complir el termini de les 72 hores prèvies (3 dies). S’ha de tenir en compte que els resultats d’una prova PCR es torben entre 24 i 48 hores. Per justificar

Els illencs que concertin una cita per fer-se una TMA o PCR per coronavirus gratuïta en la xarxa de laboratoris concertats pel Servei de Salut, han d’aportar la documentació que cada laboratori els indiqui quan demanin cita i què, com a mínim inclourà el comprovant del viatge (La data de la reserva del viatge ha d’estar dins de les 72 hores) següents a la realització de la prova diagnòstica i el document d’identitat DNI o NIE. En cas de no contenir un domicili de les Balears, la condició de resident s’acreditarà amb un certificat de residència.

 

A partir del 20 desembre illencs que retornen després d’un desplaçament d’una durada superior a 3 dies hauran de fer una una prova diagnòstica de covid-19 per arribar a les Balears. Els ciutadans empadronats a les Balears tenen quatre opcions:

– Fer-se una prova PCR en les 72 hores prèvies a l’arribada a Balears a través dels 212 centres concertats a tot l’Estat.

– Fer-se un test d’antígens a l’aeroport després d’aterrar.

– Una prova PCR en les següents 48 hores després d’arribar amb cita prèvia a través del telèfon d’Infocovid (900.100.971).

– O finalment no passar cap tipus de test i guardar una quarantena de 10 dies a casa.

Amb tot, el Govern recomana fer-se la prova PCR en origen per evitar esperes a l’aeroport.

 

16/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT