Augmenten els punts de reciclatge per a càpsules de cafè

El principal productor de cafeteres d'aquesta classe ha firmat 10 convenis amb consistoris de les Illes per fer-se càrrec dels residus

Augmenten els punts de reciclatge per a càpsules de cafè. El principal productor de cafeteres d’aquesta classe ha firmat 10 convenis amb consistoris de les Illes per fer-se’n càrrec dels residus, com obliga la nova legislació autonòmica. Els grups ecologistes ho consideren insuficient.

Són de plàstic o d’alumini, però no es poden llençar al contenidor groc. El seu reciclatge és més complex. Aquest és un dels dos punts específics de recollida de càpsules de cafè de Felanitx. Es van posar fa mesos, i la iniciativa ha tengut més èxit del que es pensava inicialment.
Alguns dels darrers consistoris a firmar convenis per instal·lar aquests contenidors són Santanyí o la Mancomunitat del Raiguer, que inclou 9 municipis. La multinacional Nestlé recull els residus. L’empresa produeix les dues classes més habituals de cafeteres amb càpsules. També alguns supermercats n’han instal·lat contenidors. La llei Balear de Residus, que entrà en vigor en març, obliga a fer les càpsules de material compostable o que les empreses productores es facin càrrec del seu reciclatge.
Però consideren que és insuficient.
Aposten per opcions reutilitzables. Com càpsules reomplibles o les italianes de tota la vida.