X

Balears bat rècord de generació d’energia renovable i fotovoltaica al juliol

També la demanda elèctrica durant aquest mes ha estat de rècord. El Govern ho atribueix a les altes temperatures de juliol i l'arribada de turistes

24/08/2022

Balears bat rècord de generació d’energia renovable i fotovoltaica al juliol

12

Balears ha aconseguit aquest mes de juliol els 48,6 GWh d’energia renovable generada. És una xifra rècord, que superen les dades del mes de juny que van ser de 41,6 GWh, segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. Així mateix, comparat amb els mesos de juliol d’anys anteriors, la progressió ha estat de 27,2 GWh en 2019, 24 GWh en 2020 i 34,7 GWh en 2021.

Igualment, les xifres de generació fotovoltaica també han estat de rècord al juliol, amb 32,3 GWh de generació, mentre que el mes anterior van ser de 28,3 GWh. L’evolució comparativa de generació de fotovoltaica durant els mesos de juliol ha passat de 12,8 GWh en 2020 a 23 GWh en 2021 i els 32 d’aquest mes.

No obstant això, la demanda elèctrica també ha estat de rècord. Així, al juliol de 2022 la demanda elèctrica va ser de 634 GWh, una xifra superior a la de juliol de 2021, que va ser de 555 GWh; o en la del mateix mes de 2020, que va ser de 360 GWh. El director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava, ha vinculat el creixement de la demanda a les altes temperatures de juliol i l’arribada de turistes. Malagrava ha insistit en la necessitat d’adoptar mesures “per a no dependre tant de combustibles fòssils i continuar augmentant la quota de renovables” a Balears.

Per part seva, el conseller, Juan Pedro Yllanes, ha recordat que “el principal repte en matèria de transició energètica és reduir el consum energètic, tant per deixar de dependre de combustibles fòssils i lluitar contra el canvi climàtic com per a estalviar en la factura energètica”.

La Conselleria ha recordat que manté obertes diverses línies d’ajudes per a impulsar la transició energètica, com les línies destinades a impulsar renovables tèrmiques per a sectors econòmics, per al desenvolupament urbà sostenible en municipis petits (DUS 5000), ajudes a l’autoconsum amb plaques fotovoltaiques a particulars i sectors econòmics i per a establir bateries per a emmagatzemar energia. Així mateix, segueixen obertes les línies d’ajudes destinades a l’eficiència energètica en instal·lacions agropecuàries, sector industrial i rehabilitació d’habitatges en municipis petits (PREE 5000). A més, durant els pròxims mesos s’obriran les primeres línies del Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes provinents dels fons europeus Next Gen.

24/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT