política

Balears demana que l’Estat l’inclogui dins l’estat d’alarma

El Govern justifica la petició per la tendència a l'alça en la incidència del Coronavirus que indiquen les dades epidemiològiques


El Govern Balear ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat l’entrada de la comunitat en el nou decret d’estat d’alarma, que s’aprovarà demà en un consell de ministres extraordinari. Això permetria a l’administració imposar restriccions excepcionals addicionals per frenar la propagació de la COVID-19. En un comunicat fet públic avui horabaixa, el Govern justifica la petició per la tendència a l’alça en la incidència del Coronavirus que indiquen les dades epidemiològiques.

Amb dades de PCR positives la incidència acumulada a 14 dies és de 174,3 a les Illes, això suposa un increment respecte de les dades de la setmana anterior: dia 16 d’octubre la incidència acumulada era de 133 casos per cada 100.000 habitants. També ha augmentat en una setmana la taxa de positivitat de 4,67% als 5,88 per cent. Ambdues dades continuen per sobre dels llindars que Europa estableix per definir un territori de risc: 60 casos per cada 100.000 habitants i una taxa de positivitat del 3%.

El Govern central ha convocat per demà a les 10 un Consell de Ministres extraordinari per concretar els detalls del nou Real Decret d’estat d’alarma. La mesura pretén donar cobertura jurídica a les restriccions de mobilitat que volen aplicar diverses comunitats autònomes. Onze governs autonòmics ho han demanat.

En qualsevol cas, el decret serà ben diferent del de l’estat d’alarma del mes de març. En aquella ocasió va suposar el confinament domiciliari. Ara, ha de fer servir altres possibles restriccions de mobilitat, com els tocs de queda nocturns que proposen diverses comunitats autònomes. Precisament, com va dir el president ahir en un discurs, l’objectiu és evitar un segon confinament.

Deu comunitats autònomes i la ciutat de Melilla, cap d’elles governada pel Partit Popular, han demanat l’estat d’alarma. La darrera, fa poc més d’una hora, ha estat Balears. Amb un comunicat, el Govern ha demanat que les Illes estiguin incloses dins el nou decret d’estat d’alarma. Diuen que, així, es podria disposar d’instruments que permetin reforçar la lluita contra la pandèmia limitant situacions de risc. Segons expliquen fonts de l’executiu a IB3 Notícies, els tècnics de la Conselleria de Salut estan estudiant quines mesures es podran aplicar.


El Govern sol·licita a Sanitat que inclogui les Balears en el decret del nou estat d’alarma
Situació de la Covid-19 a Balears: 147 pacients a planta i 41 ingressos a UCI
El Govern espanyol ja es prepara per declarar un nou estat d’alarma
Sánchez demana “disciplina social” i “unitat” per evitar un altre confinament

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP critica que els pressuposts del Consell estan ‘inflats’

Els populars diuen que si es descompta l'endeutament amaga una reducció de més de 3 milions d'euros

El Consell d’Eivissa presenta un pressupost per fer front a les conseqüències de la pandèmia

Aquest serà de 102 milions d'euros el 2021, un 14% més que enguany.

Cladera acusa l’oposició de posar pals a les rodes

Negativa de l'oposició a participar a la Comissió Política sobre casos d'abusos i explotació sexual a menors tutelats

La Federació Socialista de Mallorca dona suport als pressuposts del Consell mallorquí

Han aprovat una proposta de resolució per reclamar a la Unió Europea que acceleri el repartiment dels Fons de Recuperació