Les Balears demanarà a l'Estat la declaració de Zona greument afectada
736 són les hectàrees més afectades per la tempesta de dissabte passat. Aquest dilluns horabaixa els helicòpters del Servei de Gestió Forestal han sobrevolat la zona per fer aquest càlcul d’una manera més precisa. Tot i que estan també pendents de les imatges de satèl·lit per conèixer l’abast exacte de les destrosses que ha provocat el temporal.
Dilluns que ve, el Consell de Govern demanarà al Ministeri de Medi Ambient que declari l’àrea Zona greument afectada. El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, reclamarà ajudes específiques per poder actuar en la zona.
Les 736 hectàrees afectades seran incloses juntament amb la resta de danys en l’informe que el Govern haurà de preparar per entregar-lo al Ministeri de Medi Ambient. El govern espanyol haurà de decidir després si aprova o no la declaració en funció dels danys personals i materials patits.
A hores d’ara, els veïnats afectats van reparant i recuperant-se després de patir una situació que no havien viscuda mai en aquesta zona de la Tramuntana.
Banyalbufar, el Port des Canonge, Valldemossa i Esporles varen ser els pobles més afectats. Segons l’Aemet, s’hi van formar dos fenòmens a la vegada: un esclafit i també un cap de fibló amb vents superiors a 150 quilòmetres per hora.
Dos dies després de la brutal tempesta, Banyalbufar encara fa feina per netejar-ne la destrossa i els danys. Segons les primeres valoracions dels tècnics d’Aemet, es van formar a la vegada un cap de fibló i un esclafit. Els veïnats mai no havien vist una cosa així
Uns generadors mantenen el subministrament elèctric a bona part de les cases, però es tardarà setmanes a restablir-se la llum per complet i també les comunicacions.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu