BALEARS FA CIÈNCIA
Entrevista amb J. L. Jiménez, professor a la CU-Boulder (EE.UU)

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

En el dia en que començarà un relaxament parcial de l’ús de la mascareta en espais oberts a Espanya, aquest dissabte a les 12:25 h entrevistem José Luis Jiménez, investigador i professor del Departament de Química a la Universitat de Colorado Boulder (Estats Units); un dels millors experts mundials respecte el paper dels aerosols en la transmissió del coronavirus SARS-CoV-2. Ell va ser el científic que va convèncer l’OMS que no calia perdre més temps i diners en desinfectar superfícies i que els esforços havien de concentrar-se en l’aire i en ventilar bé. Tot seguit, a les 12:55 h valorarem aquesta entrevista amb Marga Frontera, científica i assessora tècnica del Govern de les Illes Balears per a temes vinculats a la COVID-19.

Altres continguts del programa són: a les 12:05 h Històries Naturals amb l’escriptor i naturalista Martí Domínguez i el biòleg Joan Mayol.

A les 13:05 h entrevistarem Sergi Vaquer, metge aeroespacial sènior del Grup d’Operacions i Astronautes de l’Agència Espacial Europea (ESA) i membre de la Direcció de Vols Tripulats i Exploració Robòtica de l’ESA. Ens farà una valoració de la primera fase del procés de selecció d’astronautes de l’ESA, llançat per primera vegada en onze anys, després que el passat dia 18 de juny finalitzés el termini de presentació de candidatures.

A les 13:25 h contactarem amb Xavi Canyelles, il·lustrador, entomòleg i naturalista, que ens contarà els preparatius d’un taller divulgatiu sobre els pol·linitzadors al Parc Natural de sa Dragonera que tindrà lloc el primer dissabte del proper mes de juliol, organitzat per l’IMEDEA i el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.