BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Balears+participar%C3%A0+a+una+biomarat%C3%B3+de+flora+espanyola

Dissabte a les 12.00

BALEARS FA CIÈNCIA: Balears participarà a una biomarató de flora espanyola

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Balears participarà en la Primera Biomarató de Flora Espanyola entre els dies 21 i 23 de maig de 2021, coincidint amb la setmana en què se celebrarà el Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes. Organitzat per la Societat Espanyola de Botànica i amb la col·laboració d’altres entitats, es tracta d’un esdeveniment de ciència ciutadana on l’objectiu és “capturar”, amb la càmera del telèfon mòbil, tantes espècies de plantes com sigui possible durant un període de temps. En parlarem dissabte a partir de les 12:35 h amb els dos coordinadors de la Biomarató a les Balears: Miquel Capó i Joshua Borràs, investigadors del Laboratori de Botànica de la UIB, amb qui també aprofitarem per xerrar d’algunes espècies que podem observar a les nostres illes durant la primavera.

Altres continguts del programa són: a les 12:05 h farem Històries Naturals amb l’escriptor i naturalista Martí Domínguez i el biòleg Joan Mayol, que ens parlaran de la primavera i les espècies introduïdes. A les 12:20h serà el moment de Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que ens recordarà alguns dels mites que envolten la figura de Crist, com el Sant Sudari de Torí.

A les 13:05 h continuem amb la secció Dades COVID a la qual el matemàtic Daniel Ruiz, com sempre, farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 13:15 h reprenem l’espai Ecocriminologia amb l’eivissenc Esteban Morelle, investigador a la UIB al Laboratori Interdisciplinari de Canvi Climàtic (LINCC) especialitzat en dret ambiental i sostenibilitat. A les 13:30 h entrevistem Pau de Vílchez, sotsdirector del Laboratori Interdisciplinari del Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB) i professor de Dret Públic a la UIB.  Recentment ha estat guardonat amb el premi Josep Miquel Prats Canut a la millor tesi doctoral en Dret ambiental 2020, atorgat pel Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que ens parlarà d’alguns aspectes curiosos vinculats a la Mona de Pasqua.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.