BALEARS FA CIÈNCIA
Bonaventura Clotet, Joaquín Araujo i Marta Macho,

Dissabte a les 12h

Dissabte 2 de maig a les 12h

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:20h entrevistem el doctor Bonaventura Clotet, cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona) i director de l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), que ens contarà els darrers avanços i l’eficàcia de determinats medicaments per frenar els efectes de la Covid-19 i els resultats d’un estudi que analitza si qui ha passat aquesta malaltia genera immunitat o no. A les 13:20h contactarem amb Joaquín Araujo, naturalista, escriptor, periodista i divulgador científic, a qui demanarem que ens faci una descripció de la natura que ens envolta, malgrat tot, en temps de confinament. A les 13:45h farem un nou capítol de “l’Infodèmia del coronavirus” aquest cop amb Marta Macho, professora del Departament de Matemàtiques de la Universitat del País Basc (UPV/EHU), divulgadora científica i coordinadora del blog divulgatiu ‘Mujeres con ciencia’ que pretén donar visibilitat a les dones científiques, i que aquesta setmana ha participat en una edició especial en línia de ‘Ciencia en Redes‘ organitzat per l’Associació Espanyola de Comunicació Científica.

Altres continguts del programa són: a les 12:05h ‘Històries Naturals‘ amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez; i a les 12:35h continuem amb la secció #Ciènciadesdecasa en la seva setena setmana amb una sèrie de persones vinculades a la recerca a Balears perquè ens expliquin de quina manera la pandèmia de la Covid-19 ha alterat el dia a dia de les seves investigacions i els seus projectes respectius. Aquest cop comptarem amb la participació de Francesca Molinos, professora de Física de la UIB, membre del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) i coordinadora de Ciència per a Tothom; Lola Álvarez, biòloga, coordinadora de Demolab i Demotec, membre de PortUIB i impulsora d’un joc d’escapada en línia que es desenvoluparà la setmana que ve per mantenir així “viu” l’esperit científic del Ciència per a Tothom; David Carreras, director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (l’OBSAM); i Daniel Ruiz, president de la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) que ens plantejarà un nou “enigma matemàtic”.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

El programa es pot seguir a les sintonies d’IB3 Ràdio: Mallorca 106.8, Menorca 88.6 i Eivissa i Formentera 93.7

També des del web ib3.org a  https://ib3.org/directe?c=radio