BALEARS FA CIÈNCIA
Com afecten els metalls pesants i l’estrès a les tortugues marines?

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Com afecten els metalls pesants i l’estrès les tortugues marines que han encallat a la costa de les illes Balears? La UIB i la Fundació Palma Aquarium han presentat aquesta setmana dos estudis publicats recentment en revistes científiques sobre la presència de contaminants i de biomarcadors d’estrès en exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta) arribats al Centre de Recuperació de Fauna Marina, de la Fundació Palma Aquarium, entitat que s’encarrega de fer el seguiment dels casos d’encallada d’aquesta espècie al litoral balear, per encàrrec del Consorci de la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) del Govern. En parlarem dissabte a partir de les 12:25 amb un dels autors principals d’aquest estudi, Antoni Sureda, professor de Bioquímica al departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut a la UIB; amb Glòria Fernández, biòloga, vicepresidenta de la Fundació Palma Aquarium i directora d’Educació de Palma Aquarium; i amb Xisca Pujol, biòloga i tècnica de la Fundació Palma Aquarium.

Altres continguts del programa: a les 12:10 h retrobarem la secció Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que en aquesta ocasió ens parlarà del màrqueting pseudocientífic vinculat als productes alimentaris.

A les 13:05 h entrevistarem José Manuel López Nicolás, divulgador científic, impulsor del blog Scientia, professor del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Murcia, i autor del llibre “La ciencia de los campeones” que s’ha publicat just aquesta setmana, amb pròleg del ministre Pedro Duque.

A les 13:25 h reprenem la secció Mirant el cel amb el president del Club Newton de Mallorca, Pep Marcús. Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.