BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Com+%C3%A9s+percep+la+comunicaci%C3%B3+cient%C3%ADfica+a+Espanya%3F

Divendres a les 20.00

BALEARS FA CIÈNCIA: Com és percep la comunicació científica a Espanya?

Aquesta setmana, el programa és avui divendres a les 20h

 

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Com s’informen els ciutadans sobre els avanços científics? Quin nivell de confiança tenen respecte els canals d’informació emprats per la recerca científica? Quins són els suggeriments concrets de la ciutadania per tal de millorar la comunicació de la ciència? Divendres a partir de les 20:25 h tractarem de respondre totes aquestes qüestions amb Carolina Moreno, catedràtica de Periodisme, membre de l’Institut de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València i coordinadora de CONCISE, un projecte finançat per la Unió Europea que aquesta setmana ha presentat les seves conclusions i que té l’objectiu d’investigar el paper de la comunicació científica en el coneixement i les creences dels ciutadans europeus al voltant de qüestions científiques; i també amb Carolina Llorente, coordinadora del Centre d’ Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF) i coordinadora acadèmica del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la UPF-Barcelona School of Management.

Altres continguts del programa són: a les 20:05 h farem Històries Naturals en aquesta ocasió només amb l’escriptor i naturalista Martí Domínguez.

A les 21:05 h continuem amb la secció Dades COVID que vàrem posar en marxa la setmana passada, a la qual el matemàtic Daniel Ruiz ens farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 21:15 h Josep Lluis Pol, de la Societat Balear de Matemàtiques, farà el seu avanç particular de l’acte d’encesa de les torres de defensa pels drets humans que enguany s’ha

reconvertit en una acció simbòlica que tindrà lloc dissabte mitjançant les xarxes socials.

A les 21:30 h entrevistem l’enginyer forestal Joan Santana, que ens presentarà la ‘Guia dels Boscos de les illes Balears’, un material didàctic i de suport per a divulgar i posar en valor el gran patrimoni forestal de les nostres illes.

A les 21:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens xerrarà del 20è aniversari de la creació de Viquipèdia que s’acompleix justament aquest divendres.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram