BALEARS FA CIÈNCIA
Custòdia del territori i informe sobre la mar balear

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Aquest dissabte el nostre programa tractarà dos temes que impliquen un conjunt d’estratègies i instruments per a la conservació del medi ambient: el bon ús dels valors naturals, paisatgístics i culturals del territori, per un costat, i la protecció del medi marí, per un altre.

Així, a partir de les 12:25h entrevistarem les dues principals autores de l’Informe de la Mar Balear: l’oceanògrafa Raquel Vaquer-Sunyer i la geòloga marina Natalia Barrientos. També contactarem amb els representants d’algunes administracions, entitats i centres de recerca que han col·laborat aportant dades a l’esmentat Informe, presentat públicament aquesta setmana. Parlarem amb Llorenç Mas, director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, i amb Maria Elena Cefalí, doctora en biologia i tècnica a l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer de La Mola a Menorca.

D’altre banda, a les 13:20h coneixerem alguns detalls del futur Parc Agrari de Palma amb Gemma Capdevila, presidenta de la Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears (ICTIB), i amb Maria Lluïsa Dubon, presidenta de l’Associació Ciutadana Palma XXI.

Altres continguts del programa són: a les 12:05h conversarem amb Rosa María Mateos, científica titular de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) i membre de la Comissió de Dones i Geologia de la Societat Geològica d’Espanya (SGE); i amb la il·lustradora Nívola Uyà. El passat dijous, amb motiu del Dia de la Terra, van anunciar a les xarxes l’edició del llibre “GEAS; Dones que estudien la Terra” que properament arribarà a les llibreries espanyoles.

A les 13:05 h continuem amb la secció Dades COVID a la qual el matemàtic Daniel Ruiz, com sempre, farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens farà un repàs de diversos llibres de divulgació científica, tenint en compte que aquesta setmana celebrem el Dia del Llibre.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.