Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.
A partir de les 12:25 h farem una tertúlia sobre el deep learning o aprenentatge profund. Es tracta d’un conjunt d’algoritmes d’aprenentatge automàtic que fan servir una xarxa neuronal artificial amb aplicacions, per exemple, en el reconeixement de veu, la visió artificial i el reconeixements d’imatges. Els experts creuen que és una tecnologia clau en el futur de la intel·ligència artificial. Tractarem aquesta qüestió amb Nadal Comparini, estudiant ja graduat de la UIB i guanyador d’un premi de Treball de Final de Grau sobre l’anàlisi de les expressions facials mitjançant tècniques de deep learning; amb Llorenç Valverde, matemàtic i informàtic; i amb Joana María Perea, degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Balears.
Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:10 h és el moment de Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que aquest cop tractarà de desmitificar els anomenats “artefactes fora de lloc’ (Oopart), els objectes paleontològics i arqueològics que en aparença s’han trobat en llocs on es creia impossible sigui per les seves característiques, complexitat tecnològica, època o procedència.
A les 13:05 h posem un marxa una nova secció: Dades COVID, a la qual, cada setmana, el matemàtic Daniel Ruiz ens farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.
A les 13:15 h rebrem dues alumnes de primer curs del grau de Bioquímica de la UIB, Marina Capilla i Míriam Rodríguez, que han fet un treball sobre les oportunitats i la discriminació de la dona dins l’àmbit de la ciència. Dissabte ens presentaran els resultats.
A les 13:45 h conclourem el programa amb el Variat de Ciència del físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió farà un resum de les notícies científiques més importants de 2020, més enllà del coronavirus, segons els criteris de la revista Science.
Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.