BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+El+primer+Parc+de+les+Olors+de+les+Balears

BALEARS FA CIÈNCIA
El primer Parc de les Olors de les Balears

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:35 h entrevistem Esteve Gomila, químic ambiental i impulsor del primer Parc de les Olors de Balears. Ubicat a la zona de sa Vacal de Búger (Mallorca), es tracta d’un espai d’unes 2 hectàrees en el qual és desenvoluparà un projecte agroecològic amb una estratègia innovadora per promoure el cultiu ecològic i el coneixement i aprofitament de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:05 h contactem amb el Parc de s’Albufera de Mallorca on en aquella hora s’hi estarà celebrant una jornada de voluntariat per col·laborar en la restitució d’aquest espai natural després del incendi succeït fa unes setmanes.

A les 12:15 h és l’hora de Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que aquest cop tractarà de desmitificar els suposats efectes perjudicials que per a la salut poden provocar les ones electromagnètiques causades per les antenes de telefonia.

A les 13:05 h recordarem el Dia de la ONCE que per aquestes dates se celebrava a Palma i que enguany ha estat substituït per tot un seguit de conferències que es faran al llarg de la setmana vinent de forma virtual. També coneixerem el cupó de la ONCE dedicat al pa amb oli que se sortejarà el proper dia 31. En parlarem de tot plegat amb Josep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de Balears; Maria del Carmen Soler, presidenta del Consell Territorial de la ONCE a Balears; i amb un venedor de cupons de la ONCE.

A les 13:25 h continuem la secció Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia que en aquesta ocasió ens farà un repàs

de la passada edició dels Premis Nobel en les seves distintes modalitats.

A les 13:45 h acabem el programa amb el naturalista Pere Joan Garcias, que serà el protagonista del Preguntes desconfinades d’aquesta setmana, un qüestionari informal i diferent sobre diversos temes vinculats amb l’activitat professional dels nostres convidats.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.