Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.
De quina manera es poden detectar i verificar les mentides científiques i els rumors vinculats a la ciència? Quin ha estat l’impacte que ha tingut la pandèmia del coronavirus sobre aquestes pràctiques d’engany? Com es verifica la informació? Hi ha especialistes en caça-mentides i fact checking? Nosaltres aquest dissabte a partir de les 12.35 h en tindrem dos al programa: Rocío Benavente, coordinadora de ‘Maldita Ciència’; i Mario Viciosa, responsable de ciència a Newtral i periodista de La Sexta.
Abans, a les 12:10 h, entrevistarem Sonia Zúñiga, investigadora del Laboratori del Coronavirus al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Ella treballa al Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC) i forma part d’un dels equips espanyols (conjuntament amb Luis Enjuanes i Isabel Sola) que està desenvolupant una vacuna contra el SARS-CoV-2.
Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 13:05 h reprenem l’espai Ecocriminologia amb l’eivissenc Esteban Morelle, investigador a la UIB al Laboratori Interdisciplinari de Canvi Climàtic (LINCC) especialitzat en dret ambiental i sostenibilitat i membre de la Comissió Mundial de Dret Ambiental a la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. Amb ell tractarem de saber si els efectes del canvi climàtic agreugen, encara més, les desigualtats de gènere existents.
A les 13:25 h farem un avanç del Dia Mundial de la Química, que se celebra l’endemà, dia 15, amb Pedro Juan Llabrés, químic i impulsor del canal Huele a Química; i amb Carme Rotger,
professora del departament de química de la UIB a l’àrea de química orgànica.
Conclourem el programa amb la secció Variat de Ciència, a les 13:45 h, amb el físic, monologuista i youtuber Adrià Garcia, que ens introduirà la sisena temporada del programa de divulgació científica ‘Orbita Laika’ que s’està emetent a la 2 de TVE. Parlarem amb el seu presentador, el matemàtic i divulgador científic Eduardo Sáenz de Cabezón.
Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.