BALEARS FA CIÈNCIA
Entrevista a Josep Lluís Pons

Dissabte a les 11h

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio, que s’emet cada dissabte, entre les 11.00 h i les 14.00 h. Per al programa de dissabte tenen els següents continguts i convidats preparats:

A les 12:20h coneixeran quina és la política d’inversió en R+D prevista pel Govern de les Illes Balears en aquesta legislatura, així com els programes per acostar la ciència a la societat i els de foment de la recerca. Els ho explicarà Josep Lluís Pons, director general de Política Universitària i Recerca.

Un poc més tard, a les 12:40h, visitaran els estudis d’IB3 Ràdio Néstor Carda, fotògraf de natura, i Débora Morrison, responsable d’Educació i Conservació de Palma Aquàrium i responsable del Centre de Recuperació de Fauna Marina. Tots dos explicaran en què consistirà l’exposició fotogràfica i el llibre Segundas Oportunidades que es presentarà el proper dijous al Palma Aquàrium.

A les 11:15h el programa disposarà de la participació de David Carreras, director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM). A les 11:35h aniran De Viatge a l’Argentina i Namíbia amb Alberto Fernández, divulgador de ciència i viatger. A les 12:05h faran Històries Naturals amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez, per conèixer més detalls de l’homenatge que es farà la setmana vinent a Palma a la figura de Ramon Margalef. A les 13:05h serà el torn d’Adrià Garcia amb Cinetífics. A les 13:30h faran Safareig de Ciència amb Agustí Jansà, exdelegat de l’AEMET a les Balears, i amb Xavier Querol, científic de l’IDAEA-CSIC, que la setmana vinent pronunciarà una conferència al CaixaFòrum de Palma sobre les relacions entre la qualitat de l’aire i el canvi climàtic. Amb Jansà i Querol aprofitaran per seguir els avenços de la cimera del clima COP21 que se celebra a Madrid. Finalment, a les 13:45h amb Xavier Canyelles faran una Entrevista Impossible, com sempre en clau d’humor.

Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.

Podeu sentir aquest programa a les sintonies d’IB3 Ràdio: Mallorca (106.8), Menorca (88.6) i Eivissa i Formentera (93.7).

També el podeu seguir digitalment a la ràdio en línia “En Directe” 

I recuperar els programes emesos a La Carta a Balears Fa Ciència