BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+el+director+de+la+missi%C3%B3+SEOSAT-Ingenio+de+l%26apos%3BAg%C3%A8ncia+Espacial+Europea+%28ESA%29

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb el director de la missió SEOSAT-Ingenio de l’Agència Espacial Europea (ESA)

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Per què va fracassar el llançament del satèl·lit espanyol SEOSAT- Ingenio? Hi ha cap resultat dels treballs de la comissió d’investigació organitzada per Arianespace i l’ESA al respecte? Quins eren els objectius i les utilitats del satèl·lit? Es tornarà a reprendre algun dia la missió? Dissabte a partir de les 12:10 h tractarem de respondre totes aquestes qüestions gràcies a una entrevista en exclusiva a IB3 Ràdio amb Alex Popescu, màxim responsable de la missió SEOSAT-Ingenio de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:35 h entrevistem Joan Marc Simon, director de Zero Waste Europe; i Rosa García, directora de la Fundació Rezero, per saber els resultats d’un estudi presentat aquesta setmana sobre la presència de substancies químiques potencialment perilloses per a la salut a conseqüència de la utilització d’envasos de plàstic d’un sol ús.

A partir de les 13:05 h coneixerem més detalls de “l’Atles de les Petites Illes i els Illots de les Illes Balears” amb tres dels seus autos: el biòleg Joan Mayol, que també és el coordinador de l’obra; Guillem Xavier Pons, professor i investigador del departament de Geografia de la UIB i director de publicacions de la Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB); i Enric Ballesteros, investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes – CSIC. El llibre, presentat divendres per la Conselleria de Medi Ambient i Territori, és la primera d’una sèrie de publicacions que tenen com a objectiu recopilar la informació dels illots de catorze zones de la conca mediterrània.

A les 13:30 h retrobarem el nostre Drac en el Garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández. Conclourem el programa amb el físic i divulgador Adrià Garcia i el seu Variat de Ciència.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.