BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+el+divulgador+cient%C3%ADfic+Eugenio+M.+Fern%C3%A1ndez+Aguilar

Dissabte a les 12.00

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb el divulgador científic Eugenio M. Fernández Aguilar

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:20 h entrevistem Eugenio Manuel Fernández Aguilar, escriptor, divulgador científic i professor de secundària de ciències. El passat mes d’octubre va publicar la seva primera novel·la, “La cruz de Tanaris”, un thriller científic en format d’audioserie i original de la plataforma Storytel. A més, és autor de diversos llibres de divulgació científica. Aquest dissabte a les 20 h impartirà una conferència a través de YouTube, “La maldición de Berenice”, organitzada pel Club Newton de Mallorca. A la conversa també s’hi afegirà el nostre col·laborador i divulgador científic, Alberto Fernández.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:05 h farem Històries Naturals amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez. A les 12:45 h entrevistem Aina Galmés-Panadés, investigadora de l’IdISBa, del grup NUTRECOR (fisiopatologia cardiovascular i epidemiologia nutricional) i també investigadora del CIBEROBN, un consorci d’investigació d’àmbit nacional per l’estudi de l’obesitat i la nutrició. També és professora associada de la UIB en el departament de pedagogia i didàctiques específiques. Aquesta setmana ha aconseguit el seu doctorat en Investigació Translacional en Salut Pública i Malalties d’Alta Prevalença.

A les 13:05 h conversarem amb Agustí Torres, president de Shark Med, una ONG dedicada a recollir dades sobre tintoreres i altres espècies de taurons a la mar balear; i amb Aniol Esteban, director de la Fundació Marilles, fundació sense ànim de lucre que treballa en la conservació de la mar i la sostenibilitat de les Illes Balears. Amb ells parlarem sobre fotografia i ciència i del certamen de fotografia i vídeo MARE ‘Un Mar de Mirades’ que el proper dia 15 lliurarà els seus premis.

A les 13:30 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que ens xerrarà d’avanços tecnològics gracies als videojocs. I a les 13:45 h acabarem amb el cuiner Juan Antonio Fernández, protagonista del Preguntes desconfinades d’aquesta setmana amb un test informal i diferent al voltant de la seva activitat professional.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram