BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+el+paleoantrop%C3%B2leg+Juan+Luis+Arsuaga

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A les 12:25 h el programa entrevista el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga, codirector de les excavacions als jaciments plistocens de la Serra d’Atapuerca a Burgos i director científic del Museu de l’Evolució Humana en aquesta ciutat. Amb ell parlarem de la nova campanya de les excavacions als jaciments de la Serra d’Atapuerca, que està a punt de començar, i dels possibles canvis globals que la pandèmia de la Covid-19 pot provocar sobre la nostra societat i en general sobre la Humanitat.

Altres continguts del programa són: a les 12:05 h entrevistem Antoni Quetglas, que fa pocs dies ha presentat la seva dimissió com a director del Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO) a causa de la greu crisi de gestió econòmica i burocràtica, d’àmbit nacional, en el que està immers l’Institut Espanyol d’Oceanografia i que aquesta setmana ha culminat amb el relleu del director general d’aquesta institució, el tercer en només un any.

A les 12:45 h parlem amb Natàlia Torres, investigadora al Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, que el darrer any i mig ha desenvolupat un projecte sobre refrigeració i conservació de les plaquetes humanes gràcies a una beca del programa Joves Qualificats del SOIB.

A les 13:05 h retrobem la secció ‘Mirant el cel’ amb Pep Marcús, president del Club Newton de Mallorca, que ens parlarà de l’esdeveniment de Tunguska, tema sobre el qual va tractar la seva xerrada que va tenir lloc el passat dimarts en el Dia Internacional dels Asteroides, justament en memòria de l’impacte d’un cometa que va caure a Tunguska (Sibèria) el 30 de juny de 1908.

A les 13:25 h recuperem una altra secció, Cinetífics, amb el físic i divulgador Adrià Garcia. Finalment, a les 13:45 h concloem el programa amb l’Infodèmia del coronavirus’, en aquesta ocasió amb Elena Lázaro, periodista, historiadora, presidenta de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AECC) i que recentment ha presentat el seu llibre ‘Un científico en el armario‘ on es recupera la vida personal i l’obra científica del neurocientífic espanyol Pío del Río Hortega (1882-1945), candidat en dues ocasions al premi Nobel i doctor honoris causa per la Universitat d’Oxford.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

Aquest programa es pot seguir a les sintonies 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca) i 93.7 (Eivissa i Formentera). I també el podeu sentir EnDirecte des de la web d’ib3.org.

I, recuperar els programes ja emesos a BalearsFaCiència