BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+Emilio+Hern%C3%A1ndez-Garc%C3%ADa%2C+nou+director+de+l%E2%80%99IFISC

Dissabte a les 12.00

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb Emilio Hernández-García, nou director de l’IFISC

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A les 12:25 h entrevistem Emilio Hernández-García, nou director de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) des del passat mes d’abril, en substitució de Maxi San Miguel. Amb ell repassarem diversos projectes i objectius d’aquest centre mixt de la UIB i el CSIC dedicat a la recerca transversal i estratègica en el camp dels Sistemes Complexos.

Altres continguts del programa són: a les 12:05 h Històries Naturals, en aquesta ocasió amb l’escriptor i naturalista Martí Domínguez i l’escriptor català Miquel Martín, autor del llibre ‘La drecera’, premi de Narrativa Maria Àngels Anglada i finalista al premi a la Millor Novel·la de 2020 d’Òmnium Cultural.

A les 12:45 h entrevistarem Aina Ferrero, gerent de Sóller Natura i Ciència, entitat que ara aglutina totes les activitats del Jardí Botànic de Sóller i del Museu Balear de Ciències Naturals.

A les 13:05 h contactarem amb una educadora ambiental al Parc Natural de S’Albufera de Mallorca, que en aquella hora estarà guiant una activitat de ciència ciutadana per tal que els visitants aprenguin a cercar, fotografiar i identificar la biodiversitat a l’entorn del nou ‘oasi’ de papallones i pol·linitzadors d’aquest espai natural; amb l’assessorament i col·laboració dels investigadors de l’IMEDEA i l’Associació Zerynthia.

A les 13:15 h el naturalista i fotògraf de natura Luis Alberto Domínguez ens contarà els preparatius a Balears del “Dia de la Fotografía de Naturaleza” del proper dimarts 15, organitzat per la Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza (AEFONA).

A les 13:25 h recuperem la secció  Neurohistòries  amb Albert Flexas, investigador del Grup d’Evolució i Cognició Humana de la UIB (EVOCOG) i col·laborador del Grup i+DEL de la UIB, que ens farà una reflexió sobre l’estrès provocat pels exàmens de final de curs.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que serà a Formentera participant a l’esdeveniment de divulgació científica ‘Formentera Astronómica’.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.