BALEARS FA CIÈNCIA
Entrevista amb Gotzon Basterretxea, nou director de l’Imedea

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:20 h entrevistem Gotzon Basterretxea, des de fa poques setmanes nou director de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), que ens explicarà els principals objectius i plans previstos d’actuació d’aquest centre de recerca amb seu a Esporles (Mallorca) de cara els popers anys.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:05 h fem Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que aquest cop ens parlarà del Judici Scopes o “Judici del Mico”, com també se’l coneix, el cas legal més important als Estats Units en la història de la batalla ideològica entre creacionisme i evolucionisme a causa de la publicació de L’origen de les espècies de Charles Darwin.

A les 12:45 h ens visita Jordi Sastre, un investigador que ha desenvolupat un projecte, gràcies a una beca atorgada per l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), que li ha permès estudiar els receptors d’estrògens beta en el càncer de mama de dones que pateixen obesitat.

A les 13:05 h recuperem l’espai Méteo amb Agustí Jansà, ex delegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima i la meteorologia a la Mediterrània, amb qui repassarem els principals fenòmens meteorològics adversos que es poden produir a la conca mediterrània en aquesta època de l’any.

A les 13:25 h continuem la secció Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens descobrirà la vessant científica de gent famosa (actors i músics). A continuació el cuiner Juan Antonio Fernández hi posarà el seu “toc culinari” i també ens preparà un variat ben original.

A les 13:45 h acabem el programa amb la il·lustradora científica especialitzada en dibuix de natura Cati Artigues, que serà la protagonista del Preguntes desconfinades d’aquesta setmana, un qüestionari informal i diferent sobre diversos temes vinculats amb l’activitat professional dels nostres convidats.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.