BALEARS FA CIÈNCIA
Entrevista amb la directora de l’Agència Espanyola de Medicaments

Dissabte a les 12.00

28/11/2020 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Aquesta setmana hem conegut l’estratègia del Ministeri de Sanitat envers la vacunació del coronavirus SARS-CoV-2. Quin és el risc d’anticipar-se a la producció? Seran segures i efectives les vacunes? Quin paper hi tindrà l’industria farmacèutica espanyola? Comentarem totes aquestes qüestions dissabte a les 13:05 h amb María Jesús Lamas, directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:25 h entrevistem Enrique García, vicerector d’Investigació i Internacionalització de la UIB, amb qui farem un balanç de la Nit Europea de la Recerca, els programes d’intercanvi europeus, així com la dificultat i limitacions amb les que es troben, en temps de coronavirus, els investigadors de la Universitat a l’hora de desenvolupar els seus projectes de recerca.

A les 12:45 h conversem amb María del Carmen Domínguez, “Karmenka”, experta en glaciologia, aventurera, exploradora polar espanyola, doctora en matemàtiques i cofundadora del projecte Glackma, que ha desenvolupat un mètode únic per a l’estudi de canvi climàtic. Aquesta setmana ha rebut un reconeixement a la seva trajectòria investigadora i el seu compromís amb el medi ambient, atorgat per l’Associació Diálogo, i que va ser lliurat de forma telemàtica per Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica.

A les 12:05 h farem Històries Naturals amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez. A les 13:30 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia. I a les

13:45 h acabarem el programa amb la “veu” de Ramón Llull, protagonista del Preguntes desconfinades que aquesta setmana reprenem amb motiu del Dia de Ramón Llull que se celebra el 27 de novembre.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.