BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+Fernando+Valladares

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb Fernando Valladares

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:25 h entrevistem Fernando Valladares, professor d’investigació del CSIC, organisme on dirigeix ​​el grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) i professor associat de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. Amb ell parlarem de protecció de la biodiversitat, ecosistemes, canvi climàtic, divulgació científica i la relació entre destrucció ecològica i les pandèmies.

Altres continguts del programa són: a les 12:05 h ‘Històries Naturals’ amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez; a les 13:05 h recuperem l’espai Méteo amb Agustí Jansà, exdelegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima i la meteorologia a la Mediterrània, amb qui repassarem diversos informes recents sobre l’estat del clima a Espanya i a Balears.

A les 13:25 h arriba l’hora de ‘Cinetífics amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió tractarà la denominada Guerra dels corrents, és a dir, la competència econòmica de mercat que va tenir lloc a finals del segle XIX pel control de l’incipient mercat elèctric, plasmada en la pel·lícula ‘The Current War‘, dirigida per Alfonso GomezRejon i estrenada recentment.

Finalment, a les 13:45 h concloem el programa amb ‘la Infodèmia del coronavirus‘, en aquesta ocasió amb Cristina Sáez, periodista especialitzada en ciència al diari “La Vanguardia” i que aquesta setmana s’ha encarregat de moderar un nou seminari en línia del CSIC, titulat Preparats per a la nova normalitat? Amb científics de centres de recerca de diferents llocs d’Espanya.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

Aquest programa es pot seguir a les sintonies 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca) i 93.7 (Eivissa i Formentera). I també el podeu sentir EnDirecte des de la web d’ib3.org.

I, recuperar els programes ja emesos a BalearsFaCiència