BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+Matthias+Maurer%2C+astronauta+de+l%E2%80%99Agencia+Espacial+Europea

Divendres a les 20.00

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb Matthias Maurer, astronauta de l’Agencia Espacial Europea

Aquesta setmana, el programa és divendres a les 20h

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Sabíeu que, si us ho proposeu, potser podreu anar a l’Estació Espacial Internacional, a la Lluna i qui sap si també a Mart? L’Agencia Espacial Europea (ESA) està cercant astronautes europeus a través d’un campanya que començarà el proper mes de març per internet. En parlarem divendres a les 20:25 h, en exclusiva a IB3 Ràdio, amb un astronauta de la ESA, Matthias Maurer, que a partir d’octubre participarà a la missió espacial Cosmic Kiss. Aquest astronauta alemany viurà i treballarà en òrbita sis mesos a l’Estació Espacial Internacional, des d’on durà a terme operacions i experiments científics per part d’investigadors i socis internacionals de tot el món. Seguidament, i per valorar l’entrevista amb l’astronauta de la ESA, farem una tertúlia amb Toni Cabrer, estudiant de Física a la UIB i aficionat a l’astronomia, i Pep Marcús, president del Club Newton de Mallorca.

Altres continguts del programa són: a les 20:05 h és el moment de Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que aquest cop ens farà un recull de les principals falsedats o mites que envolten el món de l’astronàutica.

A les 21:05 h continuem la secció setmanal Dades COVID, a la qual el matemàtic Daniel Ruiz fa una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 21:20 h recuperem l’espai Gastrociència amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l´IES Colom Casasnovas de Sóller, que ens parlarà de la cuina de l’Espai i dels aliments que mengen els astronautes quan són a una missió espacial.

A les 21:45 h acabem el programa amb Variat de Ciència i el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens xerrarà dels “passejos espacials” tot recordant l’astronauta de la NASA Susan Jane Helms, ja retirada, que ostenta el rècord del passeig espacial més llarg de la història.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.