BALEARS FA CIÈNCIA
Entrevista amb Miquel Mir, conseller de Medi Ambient i Territori

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Amb motiu del Dia Mundial de Medi Ambient que se celebra aquest dissabte, el programa entrevista a les 12:05 h Miquel Mir, conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. Amb el conseller repassarem diverses qüestions vinculades a l’actualitat mediambiental de les nostres Illes. L’entrevista es farà des d’un set d’IB3 Ràdio instal·lat al Passeig del Born de Palma, lloc on la cadena emetrà una part de la seva programació coincidint amb la Fira del Llibre de Palma.

Tot seguit, a les 12:35h conversarem amb Joan Mayol, biòleg, naturalista i durant molts anys gestor de polítiques de conservació de la natura a les Illes Balears, i que dissabte serà a la Fira del Llibre de Palma signant exemplars.

A les 12:45h retrobarem la secció Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que en aquesta ocasió desvetllarà els interessos d’alguns llibres dedicats a la pseudociència, així com altres títols que justament el que fan és denunciar tots aquests fraus científics.

A les 12:55h contactarem amb José Miguel Mulet, professor de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Valencia, investigador del Instituto de Biologia Molecular y Celular de Plantas, divulgador científic i autor del llibre “Ecologismo Real” que dissabte sortejarem entre els nostre oients.

A les 13:05 h farem una tertúlia sobre falzies  (Apus apus)​ i coneixerem el projecte Conservació Falzies Palma. Es tracta d’una campanya que s’ha posat en marxa fa poques setmanes per un grup de ciutadans amb el suport de GOB, SEO Birdlife i SHNB, amb l’objectiu de preservar i tractar d’augmentar, si és possible, la població actual de falzies de Palma. Comptarem amb la participació de la portaveu d’aquest projecte, Yaima Espinosa; i del biòleg, naturalista i consultor ambiental Miguel McMinn. També contactarem amb el coordinador d’Ornitologia del GOB, Manolo Suárez, que ens contarà detalls d’una sortida ornitològica prevista aquest dissabte per observar una espècie d’au que, a Mallorca, cria a molts pocs llocs, la falzia reial (Tachymarptis melba).

A les 13:30 h ens anirem fins el bosc de Bellver amb Samuel Pinya, investigador principal del grup de recerca d’Ecologia Interdisciplinària de la UIB i responsable del projecte Biodibal. Ens explicarà com marxa el ‘Safari de biodiversitat’; una experiència de ciència ciutadana que s’estarà fent dissabte matí per conèixer la biodiversitat que s’amaga al bosc de Bellver, considerat el “pulmó verd” de Palma.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que ens parlarà del llibre “Neuro Gamer” de Pablo Barrecheguren dedicat a la neurobiologia de l’addicció.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.