BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Entrevista+amb+Pedro%C2%A0Duque%2C+ministre+de+Ci%C3%A8ncia+i+Innovaci%C3%B3

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: Entrevista amb Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

El programa comença a les 12:05 h amb una entrevista exclusiva amb Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació amb qui repassarem les principals novetats de la recerca vinculada al coronavirus de la COVID-19 a Espanya, desenvolupament de la vacuna i altres tractaments, així com el paper de la ciència entesa com a una prioritat social de futur després de la crisi sanitària viscuda en els darrers mesos.

A partir de les 12:25 h continuem amb la secció #Ciènciadesdecasa en la seva onzena setmana. Aquest cop comptarem amb la participació de Joaquim Tintoré, director el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB); a les 12:35 h conversarem amb Joan Sans i Fátima Garrido, fotògrafs de l’Associació de Fotògrafs i Filmadors de Natura de les Illes Balears (AFONIB), entitat que acaba de presentar la revista en línia ‘GORG’. A les 12:50 h contactarem amb Maties Rebassa, biòleg i director del Parc Natural de S’Albufera, un espai natural que es prepara per obrir les seves portes al públic a partir del pròxim 1 de juny. A les 13:05 h serà el torn de Daniel Ruiz, president de la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) que ens plantejarà un nou “problema” de matemàtiques.

A partir de les 13:10 h entrevistem la doctora Mercedes García Gasalla, investigadora del grup de malalties infeccioses-VIH de l’IdiSBa i professora associada del Departament de Medicina de la UIB, que està desenvolupant un projecte que estudia els factors clínics, virològics i d’immunitat de l’hoste relacionats amb l’evolució de les formes més greus de la malaltia de la COVID-19.

A les 13:30 h entrevistem doctor Josep Reyes Moreno, cap de la secció d’Aparell Digestiu de l’Hospital d’Inca i professor associat de la Facultat de Medicina de la UIB, que treballa amb un equip que estudia com incorporar la tecnologia d’impressió 3D per proveir d’Equips de Protecció Individual reutilitzables.

Finalment, a les 13:45 h acabarem el programa amb un nou capítol de la “Infodèmia” del coronavirus aquest cop amb el periodista i divulgador científic Antonio Martínez Ron, que aquesta setmana ha moderat un webinar organitzat pel CSIC sobre el tractament i vacunes per combatre la COVID-19 amb la participació de quatre científiques espanyoles.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

Aquest programa es pot seguir a les sintonies 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca) i 93.7 (Eivissa i Formentera). I també el podeu sentir EnDirecte des de la web d’ib3.org.

I, recuperar els programes ja emesos a BalearsFaCiència