BALEARS FA CIÈNCIA
Entrevista amb Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

El programa comença a les 12:05h amb una entrevista exclusiva amb Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació, per repassar qüestions vinculades amb la seva visita a Palma aquesta setmana, com ara la presentació del nou edifici del Sistema d’Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears (ICTS SOCIB), en el marc del futur Pol Marí de R+D+I, i els encontres mantinguts pel Ministre amb diversos centres de recerca de les nostres Illes. A l’entrevista amb Pedro Duque també parlarem de les inversions en ciència a Espanya i de l’estat dels tres projectes de vacuna SARSCoV2 desenvolupats pel CSIC.

En acabar, analitzarem l’entrevista del Ministre amb Joaquim Tintoré, director del ICTS SOCIB, i li demanarem alguns detalls més sobre aquesta infraestructura, el nou edifici i les activitats que s’hi desenvoluparan.

Altres continguts del programa: a les 12:45h retrobarem la secció Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que en aquesta ocasió ens parlarà del màrqueting pseudocientífic vinculat als productes de cosmètica.

A les 13:05 h continuem amb la secció Dades COVID a la qual el matemàtic Daniel Ruiz, com sempre, farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 13:15 h rebrem una representació d’alumnes i professors de l’IES La Ribera de Can Pastilla (Palma) que preparen la IV Fira de la Ciència IES La Ribera, una mostra d’experiments científics i tecnològics que tindrà lloc del 18 al 21 de maig.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que ens farà una crítica de la pel·lícula d’animació “La família Mitchell contra les màquines”. 

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.