BALEARS FA CIÈNCIA
III Fira de la Ciència a l’IES La Ribera de Palma

Dissabte a les 12h

Aquest dissabte Balears fa Ciència “es veurà” per internet. El programa es farà des dels estudis d’IB3 Radio, però s’oferirà exclusivament per streaming a través del web d’IB3 a  https://ib3.org/directe i també des des del YouTube d’IB3 a https://youtu.be/wTHNJJgCfPU

A partir de migdia rebrem un grup d’alumnes i professors de l’IES La Ribera de Can Pastilla (Palma) que preparen una mostra d’experiments científics i tecnològics pels dies 10, 11 i 12 de març amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques i estimular l’interès pel coneixement entre els joves. Els experiments tractaran sobre la catàlisi química, tintes invisibles, la dinàmica de fluids, reaccions oscil·lants i el canvi climàtic, entre d’altres. També de 12 a 13 h ens visitaran dos bombers: Toni Jaume, del Cos de Bombers de l’Ajuntament de Palma; i Llorenç Riera, del Parc de Bombers del Consell de Mallorca, que ens presentaran el projecte educatiu ‘Ciència i Bombers’. També comptarem amb la participació de Borja Fernández, president del Balearic Drone Racing.

Altres continguts del programa: a les 13:05 h serà el torn d’Adrià Garcia amb Cinetífics, en aquesta ocasió per parlar-nos de la pel·lícula Black Death; a les 13:30 h farem Safareig de Ciència, aquest cop amb el col·laborador Xavier Canyelles que ens presentarà la seva col·lecció de caragols marins. Finalment, a les 13:45 h conversarem amb Marina Sanz, investigadora de l’IEO, amb qui volem reflexionar, a la vigília del 8 de març, al voltant de Angeles Alvariño, l’oceanògrafa espanyola amb més projecció internacional. 

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox. 

El podeu escoltar als dials 106.8 (Mallorca), 93.7 (Eivissa i Formentera) i 88.6 (Menorca).

I, recuperar els programes emesos a BalearsFaCiència