Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.
Pocs dies després de la celebració del 30é aniversari del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, el programa farà un recorregut virtual, davant dels micròfons d’IB3 Ràdio, de la mà de l’educadora ambiental i guia d’aquest Parc, Catalina Sebastià, que ens descobrirà alguns del racons naturalístics menys coneguts d’aquest espai natural. Serà avui divendres a partir de les 20:20h.
Seguidament, a les 20:45h, entrevistarem Pilar Marín, científica marina d’Oceana a Europa, que ens explicarà una proposta d’aquesta ONG per aconseguir una millor gestió pesquera de l’àrea ampliada de parc, a la fi de ser considerada en el nou pla de gestió que desenvoluparà el parc Maritimoterrestre.
Altres continguts del programa són: a les 20:05 h farem Històries Naturals amb l’escriptor i naturalista Martí Domínguez i el biòleg Joan Mayol, que ens parlaran de les falzies.
A les 21:05 h continuem amb la secció Dades COVID a la qual el matemàtic Daniel Ruiz, com sempre, farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.
A les 21:20 h reprenem l’espai Gastrociència amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l´IES Colom Casasnovas de Sóller, per parlar de la cuina dels caragols.
Finalment, a les 21:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, amb qui recordarem l’aniversari, celebrat aquesta setmana, del primer segell postal del món, emès al Regne Unit el 1840.
Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.