BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Joves+investigadors+balears+que+fan+recerca+a+Europa

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: Joves investigadors balears que fan recerca a Europa

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:20 h contactem amb una sèrie de joves investigadors nascuts a Balears o formats a les nostres illes i que actualment es troben desenvolupant els seus projectes científics a distints països europeus. A tots ells els hi demanarem com afronten el futur de la seva recerca després de la pandèmia causada pel coronavirus i si els agradaria tornar a Balears per continuar la seva carrera científica, en el cas que això fos possible. Així, parlarem amb Bartomeu Colom, investigador de tumorigènesi i càncer epitelial a l’Institut ‘Welcome Trust Sanger a Cambridge’ (Anglaterra); Maria Alcolea, cap de grup de recerca al centre d’investigació de cèl·lules mare a la Universitat de Cambridge (Anglaterra); Macià Buades-Rotger, investigador en neurociència i psicologia al ‘Donders Centre for Cognition‘ (DCC) de la Universitat Radboud de Nimega (Països Baixos) i Eduardo Infantes, investigador de les interaccions biofísiques que afecten els ecosistemes bentònics i professor assistent al Departament de Ciències de la Mar de la Universitat de Göteborg amb seu a l’estació de Kristineberg, a la costa oest de Suècia.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:05 h la secció Un drac al garatge amb el divulgador Alberto Fernández, que aquest cop ens parlarà sobre la construcció de les piràmides d’Egipte.

A les 13:05 h entrevistem Julia García Fuster, nova subdirectora científica de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i investigadora principal del grup de Neurofarmacologia de l’IdISBaIUNICS i professora titular de farmacologia de la UIB.

Tot seguit, a les 13:15 entrevistem Antoni Colom, investigador del grup “Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular” de l’IdISBa, que conjuntament amb Maurici Ruiz, investigador de la UIB, desenvolupa un sistema d’informació geogràfica anonimitzat per donar suport a la lluita contra la pandèmia COVID-19 a escala municipal.

A partir de les 13:30 h tindrem un doble capítol de l'”Infodèmia del coronavirus, primer amb Pampa García Molina, coordinadora de l’agència de notícies científiques SINC i després a les 13:45 h amb Pau Mateo, divulgador científic, metge generalista que fa feina a Piacenza (Itàlia) i autor del canal de YouTube ‘Diario de un MIR‘.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica; i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

Balears Fa Ciència