BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A++Juan+Fueyo+%26quot%3BLa+vacuna+del+coronavirus+ens+donar%C3%A0+perm%C3%ADs+per+besar-nos%26quot%3B

Dissabte a les 12.00

BALEARS FA CIÈNCIA: Juan Fueyo “La vacuna del coronavirus ens donarà permís per besar-nos”

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A partir de les 12:25h emetrem una entrevista en exclusiva a IB3 Ràdio amb Juan Fueyo, neurooncòleg i investigador espanyol que treballa a l’Anderson Cancer Center de Houston, als Estats Units, un dels centres més prestigiosos de món en el tractament del càncer. A la entrevista amb aquest científic i escriptor, establert als Estats Units des de fa 27 anys, parlem del seu darrer llibre “Viral: La historia de la eterna lucha de la humanidad contra los virus”; de la relació entre canvi climàtic i pandèmies; del coronavirus SARS-CoV-2 i de cóm ens ha canviat la vida en el darrer any per culpa seva; però també de les coses que podrem tornar a fer en el futur: “La vacuna del coronavirus ens donarà permís per besar-nos”, explica Juan Fueyo a l’entrevista.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:10 h és el moment de Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández que en aquesta ocasió ens parlarà del problema, encara no absolutament resolt, de les pseudociències en algunes universitats i col·legis professionals del nostre país.

A les 13:05 h continuem la secció Dades COVID, a la qual, cada setmana, el matemàtic Daniel Ruiz ens fa una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 13:15 h entrevistem José Manuel Rey, doctor en Matemàtiques, professor de la Universitat Complutense de Madrid i investigador associat al Departament de Psicologia a la Universitat de Harvard, als Estats Units. Dijous passat va impartir una conferència al CaixaForum Palma sobre els mecanismes

psicològics i científics de l’amor “a llarg termini”, entès com un problema d’enginyeria sentimental.

A les 13:30 h entrevistem Samuel Pinya, investigador principal del grup de recerca d’Ecologia Interdisciplinària de la UIB i responsable del projecte Biodibal, una plataforma digital innovadora al servei de la recerca i la ciència ciutadana que acaba de llançar la seva aplicació mòbil.

A les 13:45 h conclourem el programa amb el Variat de Ciència del físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens farà un repàs dels grans túnels i ponts, aprofitant que justament avui és l’aniversari de la construcció de Seikan (Japó), el túnel submarí més llarg del món.

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.