BALEARS FA CIÈNCIA
La fauna urbana en temps de coronavirus

Dissabte a les 12h

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Les mesures de confinament de la població decretades des del passat 14 de març a causa del coronavirus han provocat realment una expansió del volum d’animals a les nostres viles i ciutats? I sobre les espècies protegides, podria haver-hi cap efecte positiu? Perquè? 

Ho analitzem dissabte a partir de les 13:15h amb Alejandro Martínez, professor d’Ecologia a la Universidade da Coruña, i amb Álvaro Luna, biòleg i divulgador.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:10h Històries Naturals amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez; a partir de les 12:25h continuem la secció #Ciènciadesdecasa que vàrem posar en marxa ja fa tres setmanes per saber com afronten els científics i les científiques de Balears el seu dia a dia a causa del confinament motivat per la COVID-19, aquest dissabte amb Maxi San Miguel, director del Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos de la UIB (IFISC); Francesca Iuculano, biòloga marina, sòcia fundadora de l’associació Noctiluca i actualment confinada a Friuli-Venècia Julia (Itàlia); Maite Oms, doctora en Química i professora del Màster de Ciència i Tecnologia química de la UIB; Santiago González, un estudiant colombià que està cursant el Màster de Ciència i Tecnologia química de la UIB; i Samuel Pinya, investigador principal del grup de recerca d’Ecologia Interdisciplinària de la UIB. 

Finalment, a les 13:45h ens espera una entrevista amb Patricia Fernández de Lis, redactora en cap de Ciència i Tecnologia del diari El País i fundadora de ‘Materia’, un web de notícies de ciència, tecnologia, salut i medi ambient.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

Podeu sentir aquest programa en directe a les sintonies d’IB3 Ràdio: Mallorca 106.8, Menorca 88.6 i Eivissa i Formentera 93.7

També En Directe  des de la pàgina web d’ib3.org

I recuperar els altres programes emesos a Balears Fa Ciència