BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+La+feina+dels+investigadors+per+preservar+el+patrimoni+vegetal+i+el+valor+de+la+bot%C3%A0nica

Diumenge a les 19.55

BALEARS FA CIÈNCIA: La feina dels investigadors per preservar el patrimoni vegetal i el valor de la botànica

Balears Fa Ciència i els seus presentadors, Adrián García i Ana Payo Payo, mostren en ‘El valor de la Botànica’ la feina dels investigadors per preservar el patrimoni vegetal, esbrinar tots els seus secrets i protegir-lo dels perills externs. De tot això, en saben molt Josep Lluís Gradaille i Magdalena Vicens, director i conservadora del Jardí Botànic de Sóller i del Banc de Llavors, on es conserven 1.900 poblacions de flora baleàrica. Gradaille explicarà al plató de Balears Fa Ciència la important tasca del Jardí Botànic i de la conservació de la nostra flora.

Un dels perills més greus per a les espècies endèmiques a les Illes Balears són els herbívors i, especialment, les poblacions descontrolades de cabres. Miquel Capó, investigador de la Universitat de les Illes Balears, duu a terme una recerca per determinar la capacitat de les plantes per defensar-se físicament i químicament dels herbívors. El programa mostrarà en detall el seu procés de recerca al camp i al laboratori, amb els botànics Joana Cursach i Joan Rita, i l’alumne Joshua Borràs.

L’investigador en ecofisiologia de plantes, Jaume Flexas, serà un altre dels protagonistes del programa, pels seus viatges arreu de tot el món investigant l’estrès que pateixen algunes espècies vegetals. Sí, les plantes també s’estressen, sobretot quan viuen en condicions molt extremes, com les de l’Antàrtida, l’Àrtic i els deserts. El programa mostrarà també la importància d’allò que no es veu a simple vista: els pòl·lens i les espores, que poden servir per determinar qui ha estat l’autor d’un crim. Marzia Boí, especialista en Botànica forense, ens mostrarà les claus d’aquesta disciplina encara emergent.

Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessible els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència acosta al ciutadà el món de l’astrofísica, l’oceanografia, la biomedicina, la botànica, la geologia, les noves tecnologies, l’energia i la zoologia, entre altres, amb humor i amb un llenguatge proper.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les  19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.