BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+La+fira+Ci%C3%A8ncia+per+a+tothom

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: La fira Ciència per a tothom

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

A causa de la situació de confinament, enguany el Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) ha traslladat la fira Ciència per a Tothom que cada any es feia al campus de la UIB per aquestes dates a un entorn digital, amb un seguit d’experiments que estan disponibles a la web. Així, a Balears fa Ciència, aquest dissabte dedicarem una hora sencera, de 12 a 13 h, a recordar aquest esdeveniment científic i entrevistarem Llorenç Huguet, rector de la UIB; Pilar Roca, catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB; i un grup d’alumnes que han participat a Ciència per a Tothom en edicions anteriors: Cristina Reche, Auba Jaume, Àngel Pons, Marina Alorda i Albert Xamena.

A partir de les 13:10 h entrevistem la immunòloga Margarita del Val, investigadora científica del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i que coordina 150 equips de tot Espanya, d’àmbits molt diversos del coneixement, agrupats per a la investigació de la pandèmia de la COVID-19.

Tot seguit, a les 13:25 h contactarem amb Joan Llobera, cap d’investigació del servei de salut d’Atenció Primària a Mallorca, que ens presentarà un projecte d’investigació i innovació en COVID-19 que acaba de rebre finançament a través d’una convocatòria, feta fa poques setmanes per l’IdISBa, per fomentar la investigació sanitària destinada a reforçar la lluita contra la malaltia.

A les 13:45 h farem un nou capítol de l’Infodèmia del coronavirus” aquest cop amb Xiomara Cantera, responsable de premsa del ‘Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC)’ i que ens presentarà la col·lecció ‘Cuéntame cómo dedicarme a la ciencia‘. Es tracta de deu relats sonors que apropen els nens i nenes la figura de dones científiques abordant conceptes que van des del canvi climàtic fins a la vida que sorgeix en ambients extrems, passant per la carrera espacial, l’endosimbiosi seriada o el naixement de la programació.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

BalearsFaCiència