BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+La+mar+balear+com+a+%26apos%3BZona+Marina+Especialment+Sensible%26apos%3B

Dissabte a les 11h

BALEARS FA CIÈNCIA: La mar balear com a ‘Zona Marina Especialment Sensible’

Proposta per declarar la mar balear com a ‘Zona Marina Especialment Sensible’

El dissabte a partir de les 11.00 h Enric Culat i el seu equip començaran el programa Balears Fa Ciència d’IB3 Ràdio.

Aquest dissabte a les 12.20 h coneixerem, en exclusiva en aquest programa, una proposta de declaració de la Mar Balear com a ‘Zona Marina Especialment Sensible’ (ZMES), proposta que es debatrà la setmana vinent a unes jornades convocades pel Cercle Mallorquí de Negocis (CMN), en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’Ajuntament de Palma i la Federació d’Associacions de Veïns de Palma. Ens ho explicaran Bartomeu Rosselló, president del CMN; i Arcadio Barbas, l’autor de l’estudi per a la proposta de declaració de la mar balear com una ‘ZMES’ i que té l’objectiu principal d’establir un règim de preservació mediambiental especial a les regions costaneres de les Illes Balears.

Un poc més tard, a les 12:40 h entrevistarem Rosa Maria Mateos, científica titular de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), geòloga, escriptora i autora del blog “la letra de la ciencia”. Rosa Maria Mateos ha estat una de les sis dones científiques de la Mediterrània que aquesta setmana han participat a Palma a la trobada ‘Donne Scienziate’ organitzada per la Comitato della Società Dante Alighieri delle Isole Baleari. 

Altres continguts del programa de dissabte són: a les 11:05 h un avanç de ‘26 reunió de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICATT)’, amb el seu coordinador científic, i que comença el dilluns vinent a Palma; a les 11:15 h Ciència de Sofà amb Jordi Pereyra; a les 11:35 h De Viatge, aquest cop amb Sebastià Albertí; a les 12:05 h As de Guia amb el col·lectiu Noctiluca; a les 13:05 h Cinetífics amb Adrià Garcia; a les 13:30 h Safareig de Ciència, aquest cop amb la investigadora en botànica i escriptora Aina S. Erice, i amb l’educadora ambiental, docent i experta en etnobotànica Catalina Sebastià; i a les 13:45 h l’Entrevista Impossible, en clau d’humor, amb Xavi Canyelles.

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio, que s’emet cada dissabte, entre 11 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram. 

Poder escoltar aquest programa a les sintonies d’IB3 Ràdio: Mallorca (106.8), Menorca (88.6) i Eivissa i Formentera (93.7).

També, En directe des de la web dIB3.org.