Els gens seran els protagonistes del pròxim episodi de Balears fa Ciència, en especial la nutrigenòmica, una branca que estudia la relació entre la genètica i l’alimentació.
Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB, és un dels principals experts europeus en nutrigenòmica. Al plató del programa explicarà com algunes variants genètiques estan relacionades amb el fet de patir un major o menor risc d’obesitat o de diabetis. Els investigadors d’Alimentòmica, una empresa derivada de la UIB, mostraran com la ciència pot ajudar a mantenir una alimentació adequada, en funció de les característiques genètiques de cada persona.
La investigadora Dora Romaguera explicarà les conclusions de l’estudi Predimed+DM, realitzat en més de 6.500 persones, que demostra que la dieta mediterrània pot prevenir l’obesitat i les malalties cardiovasculars. Manuel Moñino, president del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes farà una visita guiada pel mercat de l’Olivar, per donar les claus d’una dieta mediterrània correcta.
Balears fa Ciència mostrarà la feina que fan Maria Oliver, Cristòfol Vives i Damià Reynés en diagnosi genètica i tests prenatals, així com la recerca que es duu a terme a la UIB per descobrir les característiques genètiques de la sargantana, que fan que pugui regenerar la seva cua. Així mateix, el programa donarà a conèixer la feina que es fa amb cèl·lules mare en el tractament d’animals.
Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessible els darrers avanços a tota la població.
Balears fa Ciència acosta al ciutadà el món de l’astrofísica, l’oceanografia, la biomedicina, la botànica, la geologia, les noves tecnologies, l’energia i la zoologia, entre altres, amb humor i amb un llenguatge proper.
Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les 19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3.
A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.