BALEARS FA CIÈNCIA
La recerca balear, des de casa

Dissabte a les 12h

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio. En el programa d’aquest dissabte 21 de març, tractaran els següents continguts:

A partir de les 12:25 h contactem amb una sèrie de científiques i científics de diversos centres de recerca de les Illes Balears perquè ens expliquin de quina manera la pandèmia del COVID-19 ha alterat el dia a dia de les seves investigacions i els seus projectes de recerca respectius. Ens ho explicaran Mar Leza, investigadora del Laboratori de Zoologia de la UIB i impulsora a Balears de les tasques de recerca i contenció de l’espècie invasora vespa asiàtica o Vespa velutina; Dora Romaguera, cap del grup de recerca NUTRECOR de l’IdiSBa; Anna Traveset, investigadora i directora del Laboratori d’Ecologia Terrestre a I’Imedea i representant institucional del CSIC a les Balears; i Raül Muñoz, microbiòleg doctorand a l’equip de Ramón Rosselló Mora de l’Imedea.

Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:10 h Històries Naturals amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez; a les 13:05 h serà el torn d’Adrià Garcia amb Cinetífics; a les 13:25 h farem Safareig de Ciència, en aquesta ocasió amb Pedro Juan Llabrés, impulsor del canal Huele a Química i que ens parlarà dels avenços en la vacuna del COVID-19. Finalment, a les 13:45 h ens espera una entrevista amb Manuel Montijano, especialista en la comunicació de la innovació i la recerca i membre de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica, que ha recopilat moltes dades sobre la comunicació que s’està fent del coronavirus, qualificant-la globalment com una “infodèmia”.

Balears fa Ciència, és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre les 12.00 h i les 14.00 h hores. Balears fa Ciència, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.

El programa es pot seguir ‘En Directe’ des de la web d’ib3.org i també als dials habituals d’IB3 Ràdio Mallorca 106.8, Menorca 88.6 i Eivissa i Formentera 93.7.

Balears Fa Ciència