Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.
A partir de les 12:40 h entrevistem Albert Forés, director del Museu Marítim de Mallorca, que ens explicarà els plans de futur d’aquest museu i els projectes actuals, com l’exposició “La remor de la memòria”, una pinzellada sobre el patrimoni immaterial i la memòria oral de persones molt vinculades, d’una manera o altra, amb la història del Port de Sóller a través de 12 testimonis que enllacen els sabers del passat amb els del present. També contactarem amb la responsable d’aquest treball de recerca històrica, Catalina Gayà; i sentirem un fragment d’un d’aquests testimonis, el de la venedora de peix Francisca Mayol.
Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:25 h entrevistem Alicia Sintes, professora titular a la UIB en l’àrea de física teòrica i investigadora principal del grup de recerca de Física Gravitacional: Teoria i Observació (GRAVITY). Mitjançant els programes internacionals Virgo i LIGO, aquest grup de la UIB ha participat en la detecció recent del forat negre més massiu que s’ha detectat mai amb ones gravitacionals, de 142 masses solars aproximadament, resultat final de la fusió de dos forats negres de 66 i 85 masses solars.
A les 12:05 h reprenem la secció Histories Naturals amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez.
A les 13:05 h entrevistem Miquel Fiol, director científic de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) per saber les darreres novetats respecte la recerca científica que s’està fent a les Balears al voltant de la SARS-CoV.
A les 13:25 h posarem en marxa una nova secció, Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que per començar ens parlarà del físic austríac Ludwig Eduard Boltzmann de qui dissabte justament s’acompleixen 114 anys de la seva mort.
A les 13:45 h acabem el programa amb el naturalista i entomòleg Xavier Canyelles, que serà el protagonista del Preguntes desconfinades d’aquesta setmana, un qüestionari informal i diferent sobre diversos temes vinculats amb l’activitat professional dels nostres convidats.
Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.