Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.
El Govern Central preveu integrar l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) dins l’estructura de l’agència estatal del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Quines són les avantatges i inconvenients d’aquesta integració? Servirà per solucionar els problemes de gestió de l’IEO? Com afectaran els canvis a Balears?
A partir de les 12:05 h fem tertúlia amb els tres darrers directors del Centre Oceanogràfic de Balears: Enric Massutí, Salud Deudero i Toni Quetglas. Tots ells van dimitir consecutivament, un darrera l’altre, a causa de la greu crisi de gestió econòmica i burocràtica, d’àmbit nacional, en el que està immers l’IEO. A la tertúlia també hi participarà qui va ser director general de l’IEO, Enric Tortosa, entre 2006 i 2010.
Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 13:05 h és el moment de la secció d’hemeroteca d’aquest estiu, Converses de confinament, en aquesta ocasió amb el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga, codirector de les excavacions d’Atapuerca, a Burgos. Recuperem diversos fragments d’aquesta entrevista emesa el passat 4 de juliol, a la qual vàrem parlar dels possibles canvis globals que la pandèmia de la Covid-19 pot provocar sobre la nostre societat.
A les 13:15 h concloem la secció Huele a Química, del laboratori a la farmàcia que hem fet tot el mes d’agost amb Pedro Juan Llabrés, que aquest dissabte ens explica cóm es fan els assajos pre-clínics i clínics.
A les 13:30 h arriba l’hora de Cinetífics amb el físic i divulgador Adrià Garcia, en aquest cas analitzant la pel·lícula d’animació “Titan AE”.
A les 13:45 h acabem el programa amb Albert Flexas, investigador del Grup d’Evolució i Cognició Humana de la UIB (EVOCOG) i col·laborador del Grup i+DEL de la UIB, que serà el nostre convidat del Preguntes desconfinades d’aquesta setmana, un qüestionari informal i diferent sobre diversos temes vinculats a la seva recerca.
Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.