BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+L%26apos%3Bamena%C3%A7a+dels+herb%C3%ADvors+mam%C3%ADfers+sobre+la+flora+balear

Dissabte a les 12h

BALEARS FA CIÈNCIA: L’amenaça dels herbívors mamífers sobre la flora balear

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

Quin és el grau de vulneració de la vegetació de les Illes Balears a causa dels efectes provocats pels herbívors vertebrats no nadius? Quins són els mecanismes de defensa d’aquestes plantes contra els herbívors? En parlarem dissabte a partir de les 12:25h amb Miquel Capó, recent doctorat en Biologia de les Plantes per la UIB i investigador col·laborador al Laboratori de Botànica de la UIB dins el grup de recerca de Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies.

Altres continguts del programa: a les 12:05 h tenim Un drac al garatge amb el divulgador científic Alberto Fernández, que en aquesta ocasió ens parlarà d’alguns dels mites pseudocientífics vinculats a la presència d’OVNIS i d’extraterrestres.

A les 12:45 h ens visitarà als estudis d’IB3 Ràdio Carlos Barceló, professor de l’àrea de zoologia a la UIB i investigador en el grup de Zoologia Aplicada i de la Conservació a la UIB. La seva recerca es centra en l’estudi dels insectes vectors de malalties d’interès mèdic-veterinari: mosquits, Culicoides i flebòtoms. Amb ell parlarem d’un brot de llengua blava a Mallorca que ha estat declarat recentment.

A les 13:05 h Dades COVID amb el matemàtic Daniel Ruiz que farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

A les 13:15 h ens visita Luís Alberto Domínguez, vicepresident de l’Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura (AEFONA) i autor de “Réquiem”, un projecte innovador de fotografia de conservació que presentarà en el nostre programa.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, amb qui, en aquesta ocasió, farem un repàs dels principals temes tractats al llarg de tota la temporada .

Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.