BALEARS FA CIÈNCIA
L’estudi de la gnomònica i el solstici d’hivern

Dissabte a les 11h

Dirigit per Enric Culat, “Balears fa Ciència” és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio, que s’emet cada dissabte, entre les 11 i les 14 hores

Per a aquest dissabte, els continguts i convidats que tindran seran els següents:

A partir de les 11.05 h parlaran de l’orientació de les esglésies mallorquines i els consegüents efectes lumínics amb Joan Serra Busquets. És expert en gnomònica, la ciència encarregada d’elaborar teories i reunir coneixements sobre la divisió de l’arc diürn o trajectòria del Sol sobre l’horitzó. Justament aquest serà el tema de la conferència organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) dissabte matí al Baluard de Sant Pere, després d’observar la sortida de sol del solstici d’hivern a través de la Seu de Mallorca.

A més del tema principal, faran altres continguts al programa: a les 11.20 h contactaran amb el naturalista i realitzador Toni Escandell per saber com ha anat l’estrena del documental “Menorca, reserva de biosfera”. A les 11.40 h aniran De Viatge, aquest cop fins a les Illes Galápagos amb Lluís Parpal, naturalista i gerent del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB).

Aquest programa es pot escoltar en directe als dials 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca) i 93.7 (Eivissa i Formentera).

També el podeu seguir a la web ib3.org a l’apartat ‘En Directe’  .

I, recuperar els programes emesos a “Balears Fa Ciència”.

“Balears fa Ciència”, és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.