BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Nous+escenaris+del+turisme

Diumenge a les 18.55

BALEARS FA CIÈNCIA: Nous escenaris del turisme

Els mètodes d’investigació científica i la innovació tecnològica en l’àmbit del turisme protagonitzen aquest nou capítol de Balears fa Ciència.

Jaume Rosselló, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears , és un dels principals experts en Economia del Turisme. Al plató del programa explicarà com la investigació sobre l’índex de pressió humana és bàsica per a la planificació estratègica d’infraestructures i de recursos. Podrem escoltar altres veus, com les d’Andreu Sansó, degà de la Facultat d’Economia i Empresa; Ivan Murray, doctor en Geografia; Antoni Riera, director tècnic de la Fundació Impulsa Balears; Jaume Monserrat, president de Turistec; i Miguel Payeras, director de Balears.t.

Nadal Muñoz, de l’empresa Heatlth Innovation Sun, presentarà un nou programari de prevenció i conscienciació que incorpora l’última tecnologia per al diagnòstic de fotoprotecció  i orienta en múltiples problemes de salut pública.

Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària, ens convidarà a recórrer Mallorca de la mà dels artistes que han escrit sobre l’illa gràcies a l’aplicació Walking on words. Es tracta d’un recurs basat en la tecnologia de la realitat augmentada i la geolocalització per mostrar-nos l’illa com mai abans l’hem vista.

Per últim, Balears fa Ciència mostrarà com la reputació dels hotels s’ha convertit en una de les principals preocupacions del sector de l’allotjament i com aquesta reputació es construeix a partir dels comentaris i opinions que els clients publiquen a Internet. Per brindar un millor servei, els hotels utilitzen avui aplicacions mòbils personalitzades.

Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessible els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència acosta al ciutadà el món de l’astrofísica, l’oceanografia, la biomedicina, la botànica, la geologia, les noves tecnologies, l’energia i la zoologia, entre altres, amb humor i amb un llenguatge proper.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les  19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3.

 

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.