A les 12.20 h coneixerem el projecte de divulgació Planet Tuna, integrat per un equip d’oceanògrafes, il·lustradores i periodistes, amb seu a l’illa de Mallorca i que pretén ampliar el coneixement sobre la família de les tonyines i sensibilitzar sobre la interconnexió dels sistemes oceànics dels quals la tonyina forma part. Ens ho explicaran Aina Bonner, Patricia Reglero, Maria López, Flavia Gargiulo i Ana Morillas.
Un poc més tard, a les 12.40 h, entrevistarem Miquel Àngel Vicens, coordinador de la Sisena reunió científica d’arqueomalacologia de la Península Ibèrica que s’ha fet aquesta setmana a Palma. L’arqueomalacologia és l’estudi científic dels mol·luscs en contextos arqueològics.
En el programa, també hi participarà David Carreras, director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) a les 11.15 h. Amb Josep Manchado, geògraf i naturalista, anirem De Viatge a les illes Svalbard, al nord a les 11.35 h. Amb el biòleg Joan Mayol i l’escriptor Martí Domínguez duren a terme la secció Histories Naturals a les 12.05 h. Amb Adrià Garcia farem Científics a les 13.05 h. Amb un grup de científiques de l’IMEDEA, que participaran a les Cites Ràpides de la Setmana de la Ciència, farem Safareig de Ciència a les 13.30 h. I amb Xavier Canyelles farem una Entrevista Impossible, en clau d’humor, a les 13.45 h.
Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio, que s’emet cada dissabte, entre les 11 i les 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.