Fou “una petita passa per l’home, però un gran salt per la humanitat”, i per això el programa Balears Fa Ciència (IB3 ràdio) centrarà bona part del programa en tertúlies i entrevistes a experts astrofísics i divulgadors per parlar del 50 aniversari de la fita de l’Apol·lo XI.
- Entrevista a Eduardo García Llama. García Llama és físic i treballa a la secció de Dinàmica de Vol en el Johnson Space Center de la NASA (Houston), lloc on forma part del Programa Orió. A més, acaba de publicar el llibre ‘Apol·lo 11’ , la història de com l’home va trepitjar la Lluna per primer cop.
- La segona hora del programa serà el moment de la tertúlia sobre l’arribada de l’home a la Lluna el 20 de juliol del 1969. La xerrada disposarà de Pep Forteza, doctor en Física Solar i vicepresident de l’IMCE; Pep Marcús, president del Club Newton de Mallorca i membre de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE); Alfredo Bonet, vicepresident de l’Associació Astronòmica AstroMallorca i Gaspar Joan, membre d’AstroMallorca. Ha estat responsable, durant 20 anys, d’un taller d’astronomia a l’IES Josep Sureda i Blanes.
- A més, durant la tertúlia, s’entrevistarà Carlos González Pintado, un dels pocs espanyols que hi havia a la sala de control de l’estació de la NASA la nit del 20 de juliol de 1969.
Tot i centrar-se en la Lluna, el programa tendrà tres seccions sobre altres temàtiques. Entre d’altres, es farà una connexió amb el catamarà oceanogràfic del Sistema d’Observació Costanera de les Illes Balears (SOCIB) que du a terme la campanya “La mar de ciència” a Cabrera, que és un concurs dirigit a joves artistes interessats en la ciència i la mar.