BALEARS FA CIÈNCIA
Projecte de recuperació de les praderies de posidònia

Dissabte a les 11.00

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte, després de migdia, coneixerem els resultats d’un projecte pioner en el qual han col·laborat l’Imedea i Red Eléctrica amb l’objectiu de regenerar les praderies de posidònia de Balears. El projecte ha consistit primer a plantar llavors de Posidonia Oceanica i, després, replantar els feixos en dues zones concretes, una a Talamanca, a Eivissa, i l’altre a Santa Ponça, a Mallorca. El director de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), Jorge Terrados, i el delegat regional de Red Eléctrica a Balears, Eduardo Maynau, ens presentaran les conclusions i possibles aplicacions del projecte.

Tot seguit entrevistarem Ignacio de la Riva, biòleg del Museu Nacional de Ciències Naturals d’Espanya, i responsable d’una recerca internacional que estudia la influència de les aus aquàtiques com a vector de transmissió del fong Batrachochytrium dendrobatidis sobre les poblacions d’amfibis de tot el món.

A la primera hora del programa connectarem amb el nostre col·laborador Miquel Amengual, que serà a les instal·lacions del Palma Aquarium en companyia de Debora Morrison, que és la cap d’Educació i Conservació d’aquesta entitat i responsable del Centre de Recuperació de Fauna Marina, per saber com marxa el procés de recuperació de na Roqueta, la tortuga marina apadrinada pel nostre programa.

Després de les 13 hores retrobarem algunes seccions i els col·laboradors habituals, com Gastrociència amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller, que ens xerrarà de l’oli de palma. Després serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i, abans d’acabar, farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gracies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com podeu sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.