BALEARS+FA+CI%C3%88NCIA%3A+Tecnologies+que+canvien+el+m%C3%B3n

Diumenge a les 19.55

BALEARS FA CIÈNCIA: Tecnologies que canvien el món

El món d’avui no és el mateix que el de fa 50 anys, ni el món serà igual en els 10 anys que ens esperen. Les noves tecnologies han fet canviar la nostra vida quotidiana, com ens movem, com ens comunicam i com vivim. Darrere d’elles hi són els enginyers i enginyeres. A “Tecnologies que canvien el món” mostrarem algunes tecnologies que semblen del futur, com els cotxes que no toquen a terra, i també tecnologies desenvolupades a les Illes Balears, com els drons per inspeccionar grans vaixells o una aplicació desenvolupada per la Unitat de Gràfics i Visió de la UIB en col·laboració amb la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, que permet que les persones amb problemes cervicals puguin fer rehabilitació a casa.

Balears Fa Ciència tindrà a plató Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica Superior, on es formen els enginyers i enginyeres de Balears. Loren reflexionarà sobre la importància d’aquests estudis i sobre la paradoxal manca d’estudiants dones. El programa mostrarà com els drons poden ser útils per a la prevenció de plagues o, per exemple, per a l’estudi de la tomàtiga de ramellet: Carlos Oliveros, de l’empresa NorDron, ens mostrarà la seva feina en col·laboració amb Mateu Fullana, Jeroni Galmés i Miquel Àngel Conesa, de la UIB.

Les noves tecnologies tenen també un important vessant lúdic amb un gran futur en el camp de la realitat virtual. Xisco Bergas i el seu equip ens mostraran com creen mons virtuals a The Vrand. Balears Fa Ciència també coneixerà els professors i alumnes de l’institut Juníper Serra de Palma, que estan treballant amb realitat virtual per estudiar com era l’antiga Roma.

Finalment, el programa mostrarà dues impactant tecnologies: la impressió en 3D i la impressió de pell humana, amb José Esteban de Balear3D i Maria Alonso de Biodan Science. Potser en un futur fins i tot es pugui imprimir un cor humà!

La versió televisiva de Balears fa Ciència rep finançament de la Fundación para la Ciencia y la Tecnología i té el suport de la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears. Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessible els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les  19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.