Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.
A partir de les 12:25 h fem tertúlia amb la il·lustradora i ambientòloga Nívola Uyá i l’ambientòleg Marc Ayats. Els dos són autors del conte “Un baño de bosque”, un llibre que convida tothom, petits i grans, a visitar els boscos d’una manera més conscient i sensorial. Darrere el llibre hi ha tota la ciència de l’efecte terapèutic dels boscos. Els banys de bosc són una pràctica que consisteix a passar temps al bosc, amb l’objectiu de millorar la salut, el benestar i la felicitat de les persones que decideixin “submergir-se” a la natura. Es tracta d’una activitat amb gran tradició a diferents cultures del món i que a les Balears tot just ha començat a desenvolupar-se.
Altres continguts del programa d’aquest dissabte són: a les 12:10 h entrevistem Antoni Font, biòleg, consultor i activista ambiental, que ens explica les properes campanyes científiques de l’Stenella, un vaixell elèctric, sostenible i innovador.
A les 13:05 h és el moment de la secció d’hemeroteca d’aquest estiu, Converses de confinament, en aquesta ocasió amb Margarita del Val, investigadora científica del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Recuperem diversos fragments de l’entrevista amb ella emesa el passat 9 de maig.
A les 13:15 h continuem la secció Huele a Química, del laboratori a la farmàcia amb Pedro Juan Llabrés que aquest dissabte ens explica cóm es sintetitzen molècules per tractar una malaltia.
A les 13:30 h arriba l’hora de Cinetífics amb el físic i divulgador Adrià Garcia, en aquest cas analitzant la pel·lícula de ciència ficció “Passengers”.
A les 13:45 h acabem el programa amb Samuel Pinya, investigador principal del grup de recerca d’Ecologia Interdisciplinària de la UIB), que serà el nostre convidat del Preguntes desconfinades d’aquesta setmana, un qüestionari informal i diferent sobre diversos temes vinculats a la seva recerca.
Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook, Instagram i Ivoox.