política

“Balears té competències per decretar restriccions per salvaguardar la salut pública sense estat d’alarma”

La presidenta Francina Armengol ja ha dit que les Balears estudiaran les mesures que s’hauran d’aplicar per garantir una desescalada lenta a la nostra comunitat

%26%238220%3BBalears+t%C3%A9+compet%C3%A8ncies+per+decretar+restriccions+per+salvaguardar+la+salut+p%C3%BAblica+sense+estat+d%27alarma%26%238221%3B

Foto: EFE/CATI CLADERA


El Govern de les Balears té competències per decretar mesures restrictives per salvaguardar la salut pública una vegada s’aixequi el marc legal de l’estat d’alarma. Així ho ha assenyalat la professora de Dret Constitucional de la UIB Maria Ballester a l’Informatiu Vespre d’IB3 Ràdio.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que la intenció del seu executiu és no prorrogar l’estat d’alarma una vegada que expiri el pròxim 9 de maig, per la qual cosa deixarien de tenir efecte les restriccions de mobilitat, com el toc de queda o els tancaments perimetrals.

També ha dit que una vegada s’aixequi l’estat d’alarma, es deixarà en mans del Consell Interterritorial la presa de decisions, tot i que no ha deixat clar si aquest Consell, en el qual està representat el Govern central i les comunitats autònomes, podrà prendre mesures de restricció de la mobilitat.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ja ha dit que les Balears estudiaran les mesures que s’hauran d’aplicar un pic hagi finalitzat l’estat d’alarma per garantir una desescalada lenta a la nostra comunitat.

La professora Ballester ha aclarit que el Govern de les Illes si té competències per decretar mesures restrictives per salvaguardar la salut pública tot i que el marc jurídic de l’estat d’alarma és més extens.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vacunen Juan Pedro Yllanes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha escrit a twitter que va ser l'IB-Salut qui el cità segons el grup d'edat, i avui mateix...

Tots els partits, excepte VOX, es conjuren per treure Balears de la crisi econòmica

Han signat un pacte promogut per la fundació Forteza-Rey amb el títol "Tots Junts" per fer front comú

Malestar en el Consell Econòmic i Social de Menorca després que el Govern no flexibilitzi restriccions a l’illa

Critiquen que l'Executiu no ha tingut en compte "la realitat" de l'illa, on no hi ha hospitalitzats per coronavirus